HOME       CONCERTEN       VRIENDEN VAN CSM       CONTACT
Concert
<vorige

Op zaterdag 17 november aanstaande verzorgt Cappella Stella Maris een jubileumconcert ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan in de Waalse Kerk in Den Haag. In het concert klinkt muziek van de precies 500 jaar geleden overleden componist Pierre de la Rue (1452 - 1518). Uitgevoerd worden de Missa O Gloriosa Domina, gregoriaanse onderdelen van de mis en liederen voor Margaretha van Oostenrijk. Er is ook een instrumentaal programmaonderdeel. Daarnaast voeren enkele oud-leden een tweetal motetten uit.

Cappella Stella Maris is een Haags vocaal ensemble dat religieuze muziek uit de 15de en 16de eeuw uitvoert. Zij zingt voornamelijk van kopieën van oude handschriften en vroege drukken, staande rond één lessenaar. Cappella Stella Maris wordt geleid door Mikae Natsuyama.

Het concert vindt plaats in de Waalse Kerk, Noordeinde 25 en begint om 20:00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en een drankje.

Kaarten voor het jubileum concert kunnen hier online worden gereserveerd.


Cappella Stella Maris geeft op zondag 18 november een concert in Hoorn. Ga hier naar de online verkoop van het concert in Hoorn.

Zie HIER een video opname van een deel van de mis.